onsdag 11. juni 2014

Naturligvis



Noen ganger er det tilfeldighetene som skaper stemning, og selve mesteren på samspill er selvfølgelig naturen. Om ikke alt passer i vårt menneskelige øye, passer det naturen selv. Av og til spiller vi på lag, andre ganger vil vi ha full kontroll på hva som skal være hvor.

 Kombinasjon av menneskeskapt og fri natur. Øverste skråning er beplantet med stauder og busker, neste skråning er såvidt påbegynt med et par rosebusker øverst før naturen tar overhånd! Her vokser ugrass og det som vil inntil noen får ånden over seg og fortsetter den påbegynte jobben.

Men så vakkert det kan bli når naturen komplementerer staudene! Irisen har jeg plantet , mens bregnen har plassert seg selv perfekt inntil! Takk snille, dere er perfekte sammen både i syn og krav.

Elsker bregner! Vakre og frodige

En stabel ved som også venter på sitt, men ikke så værst å se på likevel..

Naturtomt. Gammel steinmur, gammel stol og bregner som popper opp innimellom.

Den delen av tomta som går på selvstyr, nesten. Plenen blir slått, kvister blir ryddet. To stauder er plantet, resten styrer seg selv. En egen sjarm..

Disse har selvsådd seg som akeleier ofte gjør og finnes rundt omkring i ellers naturlig vegetasjon. Perfekt samspill her med skvallerkål og bregner. Og ja, her får de faktisk bare ta seg ut. Selv om ikke alt finnes i hagesenteret eller staudekatalogen, er det mye som er vel så vakkert når de får leve sitt eget liv...

         Selvblandet drops i full harmoni; Akeleie, skvallerkål og bregner

      Også en  del av den frie hagen med lekehytte, høyvokst plommetre, frodige bregner, viltvoksende blåbær og bringebær, et par stubber og noe plank jentene har spikret fast.

 I bakgrunnen fjellveggen hvor de siste solstrålene varmer og fuglene kvitrer
 i gammel eføy.

1 kommentar: