søndag 4. august 2013

Botanisk hage i Tromsø

En tur innom den botaniske hagen i Tromsø er verdt å få med seg. Det er en opplevelse selv for de som ikke er spesielt hageinteressert. Hagen er åpen døgnet rundt, uten gjerder eller inngangsbillett. Så det er bare stikke innom når som helst, kanskje spise lunch, vandre i hagene, leke litt på lekeplassen, sole seg i gresset, bare nyte livet og omgivelsene. Glede seg over at noen legger sin innsats for at vi andre kan oppleve slike vakre og interessante omgivelser. Skaper og tar vare på gamle hagetradisjoner her i nord og ellers rundt i verden.
 
Hagen er virkelig fin og gjennomført, og steinarbeidene med store blokker og steiner av forsjellige størrelser, sorter og størrelser er imponernde.
.
Tromsø arktisk-alpine botaniske hage er det fulle navn, da de har spesialisert seg på etterligne steinlandskap i arktis og ellers i fjellområder. Samlinger finnes fra bl.a Himalaya, New Zealand, Sør-Amerika, Afrika, Alpene.  I tillegg finnes det en nord-Norsk tradisjonshage med planter samlet inn fra gamle hager i nord mm. Plansjen under viser oversikt over de forsjellige samlingene/områdene.
 

Dammen med utsyn over fjellene


Plantesamlingene

Plantesamlingene er ordnet etter geografiske eller botaniske tema. I den følgende beskrivelsen er nummerene knyttet til hagekartet. Klikk på samlingens navn, med nummer svarende til angitt beliggenhet på kartet.

 
 
 
 Oppbygde steinpartier imponerer i Tromsø arktisk-alpine botaniske hage

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar