fredag 16. august 2013

Et inspirerende hagebesøk (2)

Min vandring i Marits spennende hage fortsetter. Hva lurer bak neste hjørne? Bli med og se!
 

 
 Inngangspartiet ønsker velkommen med frodige arrangementer. Gresset i bøtta er som et utropstegn,  amplene er bare imponerende frodige og vakre. Jeg fikk et helt annet syn på ampler etter å ha sett disse!
 


 "Trapperommet" er senket noen trinn lavere enn resten av hagen. Det første en møter er den beroligende lyden av rennende vann. Her holder løvehodefontenen vakt over pelargoniumsamlingen. I et rustent "kar" med ditto armeringsnett blir kraftige planter holdt i sjakk; ormetegl, villvin og en slags gress. Annerledes og stilig.


 
Fra trapperommet og lyden av rennende vann lokker portalen oss videre. Til høyre ligger en japaninpirert treplattingen. Til venstre mere hage, med grussti og bed, pynt og krukker.



Utenfor portalen finner man nok noen interessante dekorasjoner som overalt ellers i hagen. Furuen er vanlig norsk furu hentet i naturen. En skulpturell plante som vekker tanken på japanske hager når den står i krukke.
 (Her skulle jeg helst lagt til noen bilder fra den japaninspirerte terrassen, siden den befinner seg til høyre fra portalen, men får ta de med på neste innlegg pga problemer med å legge de inn her i etterkant av de andre bildene).


 
Utsikt fra terrasssen og mot et romantisk dekorert hjørne.



                            Romantiske stilleben  a` la engelske hager med en smak av de franske...

                                     Tredje og siste del fra denne hagen kommer snart...!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar