torsdag 18. juli 2013

Hageplan

Landscaping
Fin og godt planlagt hage. Foto hentet fra nettet
http://www.klikk.no/bolig/hage/article748244.ece
 En link til artikkel på klikk om hjelp til planlegging av din hage og priser man kan forvente.
Samtidig som jeg selv liker å lage hageskisser, og at det kan være en ide å få hjelp til å anlegge eller gjøre om hagen, er det ingenting som slår en hage lagd av hagens egne eiere. Når det gjort med interesse og lidenskap, over tid og timer med egeninnsats. Fordi det er personlig, ekte og upolert.
Nå for tiden skal alt være så forbanna striglet, glatt og ferdig fra første dag. Enten det gjelder inne eller ute. Før ble det brukt årevis på å skape et eget hjem, ting kom til etterhvert. Og det gjør det vel forsåvidt ennå, i  MYE mindre grad. Vi er blitt mye mer opptatt av fasade og oppdaterte hjem hvor alt helst skal matche. En levende hage er en som er i stadig forandring, plantene spirer, brer ut sine blader, står i knopp, blomstrer, visner. Vokser, skifter, forskjellige stadier. Noe kommer til, noe faller fra. Sånn er livet, og sånn er omgivelsene våre. Ingenting er perfekt, vi kan bare prøve. Men ikke prøv for hardt.
Fra dagens moral til hageplan; ja mange kan ha god nytte av hjelp fra profesjonelle hagefolk. Langt fra alle har interesse og kunnskap om hage, og det kan være fruktbart å hente inn hjelp. Hagen er jo en forlengelse av vårt hjem, der skal vi leve og bo. Det er ikke alltid så mye som skal til for at vi kan trives og slappe av mens vi sitter ute og nyter solstrålene. Hagen bør tilpasses interessen vi har slik at vi selv kan stelle den.
Selv er jeg ingen profesjonell, bare en en ivrig amatør med noen års erfaring fra hagelivet. Å skissere opp en hageplan gir meg kjærkommen kreativ hjernetrim. Kunnskap og erfaring om planter og forhold hjelper meg i utvalget av planter og plassering. Som sagt en amatør, men til disposisjon om du skulle trenge en hjelpende hånd!

            Kopi av hageplan levert til en kollega av meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar